bavorské vdolečky
Bavorské vdolečky
1 kostka droždí,250ml mléka,30g mouč.cukru,30g másla,500g pol.mouky,
špetka soli,1vejce,1lžíce rumu,1lžička citronové kury.Dohotovení:olej,pov-
idla,tvaroh,smetana ke šlehání,1vanilkový cukr.
S droždí s polovinou vlažného mléka a lžící cukru necháme vyjevit kvásek,
máslo utřeme se zbytkem cukru.Mouku osolíme a přidáme zbylé suroviny.
Vypracujeme vláčné těsto a necháme 30 minut vykynout.Po vykynutí těsto
rozválíme na plát silný 2 cm a vykrajujeme kolečka 6 cm.Necháme pod utě-
rkou 20 minut kynout a usmažíme na oleji z obou stran.S usmažených vdo-
lek ubrouskem odsajeme přebytečný tuk.Tvaroh nastrouháme a smetanu
s cukrem ušleháme do tuha.Plníme povidly,tvaroheh,šlehačkou